Old Man’s War

Το Old Man’s War είναι ένα κάπως μιλιτιραστικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του John Scalzi, που κυκλοφόρησε το 2005 και μοιάζει αρκετά με το Starship Troopers του Robert Heinlein.

Το βιβλίο ξεκινά με τον αφηγητή και πρωταγωνιστή της ιστορίας, τον John Perry. Ο John είναι ένας συνταξιούχος στη Γη, ο οποίος στα 75 του χρόνια ετοιμάζεται να καταταγεί στον στρατό των αποικιών της Γης. O John δεν ξέρει πολλά πράγματα ούτε για το στρατό, αλλά ούτε και για τις αποικίες, αφού απ’ ότι μας λέει, οι πληροφορίες που φτάνουν στη Γη σχετικά με το τι γίνεται παρά έξω είναι ελάχιστες.

Η συμφωνία του John είναι η εξής: συμπληρώνοντας 75 χρόνια ζωής έχει το δικαίωμα να καταταγεί στο στρατό. Εκεί θα θέσει την εμπειρία 75 ετών στη διάθεση του στρατού, και σε αντάλλαγμα θα του γίνει ένα γενικό “σέρβις” το οποίο θα του χαρίσει πολλές ακόμα δεκαετίες ζωής, και μετά το τέλος της υποχρεωτικής του θητείας θα μπορεί να επιλέξει σε πια ανθρώπινη αποικία θα θελήσει να ζήσει την δεύτερή του ευκαιρία στη ζωή. Αυτό που δεν γνωρίζει ο John είναι ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια διαρκή μάχη με άλλα είδη για την απόκτηση και κατοχή “ζωτικού χώρου”, και έτσι η θητεία του δεν θα είναι και τόσο άνετη.

Το βιβλίο έχει αρκετές περιγραφές μαχών, αλλά δεν είναι μόνο λέηζερ και εκρήξεις – αντίθετα, έχει έντονα στοιχεία χιούμορ, ακουμπά σοβαρά θέματα, και συνολικά είναι πολύ ευχάριστο.

8/10

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Sci-Fi Με ετικέτα:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.