A Canticle for Leibowitz

A Canticle for Leibowitz

Το “A Canticle for Leibowitz” είναι ένα από τα κλασσικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας από τον συγγραφέα Walter M. Miller, Jr. Κυκλοφόρησε το 1960, και κέρδισε το βραβείο Hugo της επόμενης χρονιάς.

Το βιβλίο αποτελείται από τρεις διαφορετικές ιστορίες σε τρεις διαφορετικές περιόδους που απέχουν μεταξύ τους περίπου 500 χρόνια. Η πρώτη ιστορία εξελίσσεται περίπου 500 χρόνια μετά από μια πυρηνική καταστροφή που εξαφάνισε τον σύγχρονο πολιτισμό και έσπρωξε την ανθρωπότητα πίσω στην βαρβαρότητα.

Πρωταγωνιστές των ιστοριών είναι οι μοναχοί του τάγματος του Leibowitz, που έχουν αναλάβει το καθήκον να φυλάξουν την ανθρώπινη γνώση μέσα από τους αιώνες της άγνοιας, για να την δώσουν πίσω στην ανθρωπότητα όταν αυτή θα το θελήσει.

Το βιβλίο αγγίζει πολλά θέματα όπως είναι η ευθύνη του επιστήμονα, η σχέση εκκλησίας και κράτους, η επανάληψη της ιστορίας, αλλά και η ίδια η φύση του ανθρώπου.

Είναι πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση, αλλά νομίζω πως συνολικά έχει ένα μελαγχολικό ύφος, που πάντως ταιριάζει με το περιεχόμενο.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

9/10

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.