Το Χρονικό του Χρόνου

Το Χρονικό του Χρόνου είναι ένα βιβλίο του Στίβεν Χώκινγκ, ενός από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών, που κυκλοφόρησε το 1988 και έχει ως αντικείμενο την επεξήγηση του σύμπαντος όπως το καταλαβαίνει η σύγχρονη φυσική, χρησιμοποιώντας όρους κατανοητούς σε ανθρώπους χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο. Μέσα στα κεφάλαια του βιβλίου ο συγγραφέας ασχολείται με το Big Bang, τις μαύρες τρύπες, το ταξίδι στο χρόνο, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Χώκινγκ λέει πως κάποιος εκδότης τον προειδοποίησε ότι για κάθε εξίσωση που θα περιλαμβάνει στο βιβλίο, το αναγνωστικό κοινό του θα πέφτει στο μισό. Έτσι ο Χώκινγκ στο βιβλίο συμπεριέλαβε μόνο το πασίγνωστο E=mc2, θέλοντας έτσι να τονίσει ότι το περιεχόμενο του βιβλίου είναι προσβάσιμο από τον καθένα.

Το αποτέλεσμα νομίζω πως είναι καταπληκτικό. Βασικές και περίπλοκες έννοιες της σύγχρονης επιστήμης παρουσιάζονται συνοπτικά και κατανοητά από τον συγγραφέα, με τη βοήθεια παραδειγμάτων και διαγραμμάτων. Νομίζω πως αυτό είναι ένα βιβλίο που πρέπει να το διαβάσει ο καθένας – η κατανόηση του κόσμου γύρω μας, πέρα από το εγγενές της ενδιαφέρον, είναι και βασική ανάγκη για να απελευθερωθούμε από δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις αιώνων.

10/10

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Science Με ετικέτα:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.