Το ασχημόπαπο

Την εβδομάδα που πέρασε έφερα επιτέλους σε πέρας, ή τουλάχιστον σε ένα αξιοπρεπές σημείο, ένα project που έχω εδώ και καιρό στο μυαλό μου. Είναι ένα ράδιο-ξυπνητήρι (ή μάλλον ρολόι, το ξυπνητήρι είναι επερχόμενο feature), που τρέχει σε Raspberry Pi.

Για το τελικό αποτέλεσμα χρειάστηκε να φτιάξω μια μικρή συστοιχία από διακόπτες, να συνδέσω έναν ενισχυτή και ένα ηχείο, μια οθόνη lcd, και όλα αυτά να τα συνδέσω προγραμματικά.

Και στο τέλος λειτούργησε! Δείχνει την ημερομηνία και την ώρα, παίζει μουσική από τοπικά αρχεία ή από internet streams, και είναι πλήρως (λέμε τώρα) χειριζόμενο από τους διακόπτες που του συνέδεσα! Στα πλάνα είναι η προσθήκη λειτουργίας ξυπνητηριού, καθώς και η εμφάνιση πληροφοριών για τον καιρό, ή άλλες ειδήσεις από το διαδίκτυο.

Είναι άσχημο, και μάλλον είναι overkill να έχεις ολόκληρο raspberry για αυτή την δουλειά, αλλά το έφτιαξα εγώ, και δουλεύει, και πολύ χάρηκα!

Μια κάπως πιο εκτενής περιγραφή του project, με φωτογραφίες του αποτελέσματος υπάρχει εδώ!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.