Το έξυπνο σπίτι

Πριν από τρεις σχεδόν μήνες έγραψα περιχαρής για τη μετατροπή του κανονικού ηλιακού θερμοσίφωνου του σπιτιού σε έξυπνο, και υποσχέθηκα ότι σε επόμενο άρθρο θα μπω σε πιο τεχνικές λεπτομέρειες.

Αυτό το άρθρο δεν είναι εκείνο το άρθρο. Είναι αστείο πόσο λίγο χρόνο έχει κανείς με δυο νήπια να κόβουν βόλτες στο σπίτι. Κι όταν επιτέλους κοιμούνται, υπάρχει κουράγιο μόνο για incest simulation Crusader Kings.

Θυμάμαι όταν υπήρχαν συζητήσεις για την μετάβαση στο ipv6, που έλεγαν ότι θα υπάρχουν διαθέσιμες διευθύνσεις ώστε να είναι κάθε ηλεκτρική συσκευή συνδεδεμένη στο ίντερνετ. Κι εγώ σκεφτόμουν “γιατί να γίνει αυτό;”

Γενικά είμαι πολύ κακός στο να κάνω προβλέψεις. Και ιδιαίτερα τεχνολογικές. Το θυμάμαι σαν τώρα, πριν από 20 και πλέον χρόνια, όταν σιγά σιγά όλοι αποκτούσαν κινητό τηλέφωνο, να κάνω την ακόλουθη επική πρόβλεψη

οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (Nokia, Sony, Ericsson κλπ.) δεν έχουν κανένα μέλλον, αφού πλέον όλοι έχουν από μια συσκευή.Μαντζουνέας ca. 1999 C.E.

Καλά πήγε αυτό…

Έτσι λοιπόν, και η απορία μου στο γιατί να συνδέσει κανείς τα πάντα στο ίντερνετ αποδείχθηκε πόσο κοντόφθαλμη ήταν, όταν άρχισα ανεβάζω το IQ στις διάφορες συσκευές του σπιτιού.

Καλοριφέρ που του στέλνεις σήμα ότι έρχεσαι από το χωριό, να ανάψει και να βρεις το σπίτι ζεστό. Εν ευθέτω χρόνω μάλιστα θα αναβαθμιστεί, ώστε η λειτουργία του να εξαρτάται από πολλαπλά θερμόμετρα, στρατηγικά τοποθετημένα στο σπίτι.

Θερμοσίφωνο που το ανάβεις από το πάρκο, για να βρεις ζεστό νερό και να πλύνεις τα παιδιά απευθείας μόλις επιστρέψεις, που ανάβει μόνο του κάθε πρωί για να μην παγώνουν τα χέρια σου στην πρωινή ρουτίνα, και αν το ξεχάσεις, σβήνει και μόνο του.

Τηλεχειριζόμενες και προγραμματιζόμενες πρίζες, για να εκμεταλλευτείς τις ώρες της νυχτερινής χρέωσης. Έλεγχος των έγχρωμων LED λαμπτήρων, εικονικοί θερμοστάτες, και πάει λέγοντας. 

Και για κερασάκι, όλα αυτά συνδεδεμένα με το telegram bot που γράψαμε, για ανοιγοκλείνουμε και να βλέπουμε την κατάσταση των συσκευών μέσα από το chat.

Ειλικρινά, θέλω πολύ να κάτσω να κάνω μια λεπτομερή τεχνική καταγραφή του συστήματος, αλλά πρέπει να βρω το κουράγιο και το χρόνο.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως DIY Με ετικέτα:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.