Brave Browser, μια άλλη προσέγγιση

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά, βρίσκω πολύ ενοχλητικές τις διαφημίσεις στις διάφορες ιστοσελίδες. Και πιο συγκεκριμένα, δεν εννοώ την ύπαρξη διαφημίσεων, λογικό είναι όποιος παράγει περιεχόμενο / παρέχει μια υπηρεσία, να θέλει να πάρει και μια αποζημίωση για τον κόπο του.

Αυτό που με ενοχλεί είναι το πως τα πάντα πλέον είναι δικτυωμένα μεταξύ τους και με τους 2-3 γίγαντες (google, facebook, amazon κλπ), για να σου δείξουν “σχετικές” διαφημίσεις, αλλά στην πραγματικότητα, σου σπάνε τα νεύρα.

Ψάχνεις για πάνες για το μωρό; πάρε διαφημίσεις για pampers σε ότι site μπεις τους επόμενους 3 μήνες.

Έκανες έρευνα για νέο ηλιακό θερμοσίφωνο; Ορίστε ηλιακοί! Μα ρε παιδιά, πήρα! Δεν πειράζει, πάρε κι άλλο!

Υπάρχουν διάφοροι browsers και διάφορα addons που μπορείς να δοκιμάσεις για να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό που έχω επιλέξει και με έχει βολέψει προς το παρόν, είναι ο Brave.

Ο Brave μοιάζει αρκετά με τον chrome,αφου είναι κι αυτός βασισμένος στο Chromium project (οπως και ο microsoft Edge, μεταξύ άλλων).

Οι βασικές διαφορές είναι οι εξής:

α) η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης είναι η DuckDuckGo, η οποία δίνει πρώτη προτεραιότητα στον σεβασμό της ιδιωτικότητας του χρήστη. Δεν έχει την αποτελεσματικότητα της google, αλλα 9 στις 10 φορές είναι ικανοποιητική.

β) ο Brave μπλοκάρει τις διαφημίσεις, αλλά και τις διάφορες λειτουργίες καταγραφής των sites, που έχουν σαν αποτέλεσμα να βλέπεις θερμοσίφωνα για μήνες, όπως είπαμε παραπάνω.

γ) ο Brave σου δείχνει δικές του διαφημίσεις, για τις οποίες σε ανταμείβει με ένα κρυπτονόμισμα, το οποίο μπορείς να τραβήξεις, ή να χρησιμοποιήσεις για να “φιλοδωρήσεις” τα site που χρησιμοποιείς (αν το υποστηρίζουν). Μη φανταστείς τίποτα φοβερά ποσά όμως. με τις τωρινές τιμές, 1-2 δολάρια το μήνα, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα και είμαι περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί.

Αυτό τον καιρό, για sites που χρησιμοποιώ συχνά βλέπω ότι προτιμώ τον Brave, αλλά αν ψάχνω κάτι περίπλοκο, ή ακόμα χειρότερα, στο ελληνικό web, η google είναι μονόδρομος.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως technology Με ετικέτα:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.